Verzending

 1. Wat zijn de verzendkosten?
  Om het simpel te houden verrekenen we €4,95 voor elke verzending binnen Nederland (€13,95 naar België). Of het nu om een brievenbus pakje gaat of een pakket verzending.
 2. Wanneer ontvang ik mijn thee?
  Nadat we je betaling per bankoverschrijving hebben ontvangen, zullen we je bestelling binnen 48 uur versturen. Om de theeblaadjes zo vers mogelijk te houden bewaren we de thee gekoeld. Wanneer jouw bestelling verpakt wordt, is het nodig de blaadjes eerst rustig op kamertemperatuur te laten komen (12 uur).

Japanse Thee

 1. Wat geeft je thee zo’n bijzondere smaak?
  De Japanse thee in onze webshop wordt direct van de theeboeren ingekocht en daar zijn we trots op. Dat betekend oa. dat we precies weten welke theeplant variëteiten gebruikt zijn, hoe ze behandelt zijn en waar ze vandaan komen. Wat ook een grote rol speelt is hoe de thee bewaard wordt. Totdat de thee verkocht wordt, worden de theeblaadjes gekoeld bewaard waardoor ze lang vers blijven.
 2. Hoe kan ik verse groene thee bewaren?
  De aroma’s van je thee blijven beter behouden wanneer je de thee op een koele (onder de 20°C), droge en donkere plek bewaard in een luchtdicht afgesloten blik. Door een klein blik te gebruiken zorg je voor een zo laag mogelijke luchtinhoud dat in contact komt met de theeblaadjes. Je kunt de theeblaadjes ook bewaren in de originele verpakking welke een hersluitbare strip bevat.
 3. Kan verse groene thee in de koelkast bewaard worden?
  Ja dat kan. Wanneer je de thee voor een langere tijd (6-12 maanden) bewaren wilt kun je de ongeopende verpakking in de koelkast bewaren om versheid te behouden. Wanneer je de thee wilt openen, laat het dan eerst op kamertemperatuur komen voor je de verpakking opent. Dit voorkomt condensatie op de theeblaadjes.
 4. Waarom verkoop je alleen Japanse thee?
  We vinden het belangrijk de kwaliteit hoog te houden en dat doen we door ons volledig op Japanse thee te focussen en ons zo te specialiseren. Daarnaast is Japanse thee ook ons favoriete soort thee om de bijzondere smaken en zijn we geïntrigeerd door de Japanse theecultuur.